Loading...

Pure Program

Új kurzusokat indít a Pure Program októberben! Részletekért kattints ide


Mi a Pure?

A kamaszkorban elindulnak a fiatalokban a kérdések, melyek meghatározzák későbbi életútjukat: Ki vagyok? Szerethető vagyok-e? Mihez kezdjek az életben? Kikkel barátkozzam? Mely értékek fontosak számomra? Jó-e az, amilyen vagyok? Mindeközben rengeteg elvárással és lehetőséggel találkoznak, ami egy belső bizonytalansághoz vezet: Mit válasszak? Milyen döntéseket hozzak ahhoz, hogy egy valóban teljes életet alapozhassak meg? Ebben a válaszkeresésben nyújt nekik segítséget a Pure.

Szívügyünk, hogy segítsük a fiatal lányokat felnőtté válásukban, az értékeikben való megerősödésben, hogy testileg, lelkileg, szellemileg egészséges emberekként családjukat, környezetüket és a társadalmat is aktívan tudják gazdagítani.

A Pure egy olyan tudatos életvezetést megalapozó keresztény program, ami a nőiesség megélését segíti a mindennapokban. A program négy pillérre épül, melyek a közösség, a lelki élet, az önismeret és az élmény. A kétéves program csoportjaiban 14-18 éves lányok vesznek részt, akik havi egy szombati alkalommal találkoznak. Az alkalmak során olyan témákról beszélgetünk, amelyek meghatározzák az ember életútját: fontos szerepet kap a helyes önértékelés és énkép kialakítása, a jellemfejlődés, az otthonról kapott értékek megszilárdulása, az emberi kapcsolatok és az Istenkapcsolat erősítése. A Pure Program témái többek között: Nőiesség, női-férfi különbségek; Szabadság, döntések, felelősségvállalás; Önbecsülés, önbizalom; Kommunikáció, asszertivitás; Női alakok a Bibliában; Szerelem, párkapcsolat; Konfliktuskezelés.

Jelenleg Budapesten, Győrben és Székesfehérváron vannak Pure csapatok, a csapatokat mindenhol a program által képzett önkéntesek vezetik.

A Pure Programról bővebben:

www.youarecalled.hu