Loading...
MFM

MFM-Projekt

„Boldogabb családokért” CSÉN programunk bővítése az MFM-Projekttel, s annak elterjesztése Kecskeméten és Magyarországon.

AZ  MFM-PROJEKT  BEMUTATÁSA

(Mädchen Frauen Meine Tage = lányok, asszonyok, menstruáció) – német felvilágosító program, új neve: My Fertility Matters = A termékenységem fontos).

A Ciklus-show mottója: „Csak arra vigyázok, amit értékesnek tartok…”

2006 őszétől fejlesztési tervünkben szerepelt a Németországban, Ausztriában, Svájcban és Hollandiában nagy népszerűségnek örvendő német felvilágosító program, az MFM-Projekt, a „Ciklus-show” átvétele, ezáltal a „Boldogabb családokért” családi életre nevelő programunk bővítése ezzel a nagysikerű felvilágosító programmal.

A lányok számára tartandó workshop, a „Ciklus-show – Testem titkos jelzéseinek nyomában” központi gondolata a következő: a serdülő lányok önképét és életérzését nagymértékben meghatározza, milyennek tapasztalják meg és értékelik a testüket, milyen üzeneteket hallanak testükkel – és így saját magukkal kapcsolatban.

Az MFM-Projekt 1999-ben indult Münchenben, és azóta több száz tanácsadót képeztek ki, elsősorban Németországban, de a környező országokban, így Svájcban, Ausztriában és Hollandiában is. A programról közvetlenül német nyelven lehet tájékozódni a www.mfm-projekt.de internetcímen.

Magyar internetcím a www.mfm-projekt.hu

Az MFM-Projekt magyarországi bevezetésének fontos eseménye volt 2006. november 24-25-én. A magyarországi tanácsadók, MFM-munkatársak képzésére a programot kitaláló és elindító orvosnő, Dr. Med. Elisabeth Raith Paula vállalkozott, s ekkor tartotta az I. MFM-Projekt Munkatársi Képzést Budapesten 29 fő részvételével. Ennek szervezési és szakmai hátterét a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület biztosította, mert az MFM-Projekt Magyarországra történő adaptációját és elterjesztését Egyesületünk vállalta. Ehhez az ICSSZEM nyújtott pályázati támogatást. Magyarországi projekt-felelős Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes, MFM kapcsolattartó és szakmai tanácsadó Kupás Anita, projekt-menedzser Déri Éva. A Magyarországi MFM-Projekt Központ a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület (SZÉK), mint licenctulajdonos.

2006. november 24-25-én volt a hivatalos könyvbemutatója a doktornő által írt „Was ist los in meinem körper?” magyar nyelvű kiadásának, melynek címe: „Élő adás a testemből”. Az MFM-Projekt kiadványának magyarországi megjelentetését szintén Egyesületünk vállalta, melyhez az ICSSZEM nyújtott pályázati támogatást. 2006 után 2013-ban tartotta Magyarországon a II. MFM-Projekt Munkatársi Képzést a doktornő 33 újabb érdeklődő számára, mely a korábbi végzettek számára egyben továbbképzés is volt. 2016 novemberében, az MFM-Projekt magyarországi adaptációjának 10 éves jubileumán a III. MFM-Projekt Munkatársi Képzést Dr. Med. Elisabeth Raith Paula felhatalmazása alapján Kupás Rozi képzésvezető, Déri Éva, Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes és Tirczka Imréné Zsófi MFM-foglalkozásvezetők tartották. Az Élő adás a testemből című könyv legújabb német kiadásának magyarországi megjelentetésén dolgoztunk 2016-ban, és 2017 elején. 2017 áprilisában jelent meg. 2017. november 23-25-ig került megrendezésre a IV. MFM-Projekt Foglalkozásvezetői Képzés Békéscsabán, 22 fő részvételével, melyet Kupás Rozi képzésvezető, Déri Éva és Tirczka Imréné Zsófi MFM-foglalkozásvezetők tartottak. Meggyőződésünk, hogy ez a komplex program – a Ciklus-show – (dramatizált egész napos foglalkozás, szülőkkel való munka és a könyv, mint szakmai háttéranyag) egyedülálló, innovatív, és a külföldi tapasztalatok szerint nagyon sikeresnek bizonyuló megközelítés, mely segítséget nyújthat a megfelelő időben megkezdett családi életre neveléshez, és a nemi identitás és egészségtudatosság kialakítása szempontjából is komoly preventív erővel bír.